woensdag 30 maart 2011

en klaar

is het quiltje.
Het witte kader samen met het witte bloemtje links is gemaakt van glow in the dark garen ben benieuwd of hij dat ook echt doet.
hij lijkt scheef maar is het niet :-) het rare ronde dingetje bovenin is een magneet anders bleef hij niet hangen.de afmeting is ± 25x25cm

dinsdag 29 maart 2011

Een paar daagjes vrij

dus heb ik lekker tijd om wat te handwerken.
Heb er een hartje bij gemaakt voor je weet maar nooit :-)
en ben met een stitchje, naar een patroontje van Bep (klik) , begonnen heb het patroontje wat aangepast zodat het nu ook geschikt is voor een babytje.
Hieronder het origineel.

zondag 27 maart 2011

Hartje van vilt

Heb de laatste tijd wat meer aandacht besteed aan het maken van kleding dan aan het handwerken vandaar dat er wat minder te melden viel op mijn blog.
Vanmorgen dit hartje van vilt gemaakt naar een patroon van Sari


Straks lekker in de zon met een spannend boek van Bob Mendes en natuurlijk een handwerkje .
Fijne zondag !

dinsdag 15 maart 2011

ohja

ook heb ik dit t-shirt gemaakt afgelopen weekend. Het zijn niet mijn gebruikelijke kleuren maar het is weer eens wat anders.
De hals is wat aan de wijde kant maar ik doe er wel een shirtje onder en..........helemaal hip ;-), de mouwen zijn aan de bovenkant met elastiek ingerimpeld maar dat is niet goed te zien op de foto.

Weekend gefröbel

Afgelopen weekend heb ik nog wat babydingetjes gemaakt .
Heb een paar bloempjes gemaakt met de bijbehorende popjes maar nu zonder dislectiesche foutjes . Ik dacht erover om 1 bloempopje een puntmustje te geven zodat hij op een kaboutertje zou lijken maar dat werd afgekeurd door zoonlief en zijn vriendin het zou meer op een kluxkluxclanpoppetje lijken dan op een kabouter :-)
ook ben ik met de "babybungel " begonnen maar kan niet verder tot ik weet hoe het kindje gaat heten.

Hieronder de bloemen met de popjes en het afgekeurde puntmutsje .Ik heb er een penlitebatterij naast gelegd zodat je goed kunt zien hoe petiterig de popjes eigenlijk zijn.
Het beginnetje van de BABYBUNGEL Het babypopje heeft wel een wat groot/lang hoofd maar ik had nog nooit een poppenhoofdje gemaakt en na wat "modelleren" , lees een paar flinke tikken op het poppenkopje was ik toch best tevreden met het resultaat. Alhoewel ik de volgende keer de armpjes toch maar wat minder opvul het zijn nu echte spekarmpjes geworden.
De patroontjes komen van Sari

zondag 13 maart 2011

De volwassen kipjes

leggen elke dag een eitje en soms nemen ze lekker een dagje vrij :-)

Ze zijn best groot geworden maar het blijven natuurlijk wel krieltjes.

De dames gezellig aan de scharrel voor de anti kip barriere.

Hier krijgen ze een hand(je) snoepvoer.

Waarom zou je alleen in een legbakje gaan liggen/leggen wanneer je er ook gezellig samen in kunt.

zaterdag 12 maart 2011

Bloemhanger met popje (en foutje)

Deze week heb ik een bloemhanger,van een patroon van Sari ( klik), gemaakt maar mijn lisdectie lag natuurlijk weer dwars dus zit er voor de verandering weer eens iets andersom/achterstevoren ( het lila gedeelte van het bloempje hoort aan de buitenkant ), maar ondanks dat het is het toch wel aardig gelukt vind ik zelf ;-)





Volgende keer de bloemhanger zoals hij bedoeld is.

zondag 6 maart 2011

lapjes en meer

Zoals beloofd een foto van mijn aankopen bij Aztec Rose (klik)
Deze bestaan uit een Australian Homespun tijdschrift waarin een heel leuk nieuw projekt .
2 babyflanelletjes om babydingetjes van te maken ( om kado te geven en voor een eventuele verkoop ) dus nee ik word voorzover ik weet nog geen oma ;-)
Het blauw met roze bloemetje op het grijzige achtergrondje is voor het nieuwe projekt samen met het strengetje DMC. Het stofje met het paisleymotiefje is gewoon voor de heb :-)

zaterdag 5 maart 2011

Veel eitjes

Onze krielkipjes leggen nu gemiddeld zo'n vier eitjes per dag en dan loopt het aantal eitjes snel op en heb je opeens veel eitjes.We hebben er nu 14 dat zijn eigenlijk 7 "gewone "eieren da's genoeg voor een cake dus ......... die ga ik er morgen van bakken. Nu maar hopen dat alle eitjes "goed "zijn want 1 kip legt eieren die naar vis smaken waarom dat is en welke kip het is is ons een raadsel ze krijgen allemaal het zelfde te eten en zeker geen vis EEN GROOT RAADSEL dus .Mocht iemand weten hoe dat kan dan hoor ik dat graag.



We zijn vandaag naar Zwijndrecht en Dordtrecht geweest en hebben in Zwijndrecht de winkel van Aztec Rose (klik )bezocht. Natuurlijk "moest" ;-) ik daar het e.e.a. aanschaffen maar daarover een volgende keer meer.Een heerlijke winkel om in rond te struinen, ideeën op te doen en mooie dingen te kopen.

woensdag 2 maart 2011

paaskuikentjes

Op de site van Sari (klik)vond ik een patroon van een kuikentje. Het patroontje voor de bloemetjes zat bij een pakket wat ik ooit eens bij haar gekocht had maar nog nooit wat mee gedaan had.
Het leek me gisteravond opeens leuk om beide te combineren en er een paashanger van te maken . Wat een gepriegelwas dat, alles is piepklein . Het lastigst was het knippen van de bloemhartjes maar kreeg vanacht opeens een brainwave en dacht dat kan vast ook met een perforator en ja hoor dat ging prima, helemaal de goede maat en prachtig rond , soms moet je ook eens mazzel hebben ;-)
De kuikens had ik gisteravond gemaakt en op tafel laten liggen en vanmorgen waren ze zoek, poes Gijs had ze door de kamer mept en er de hele nacht mee gespeeld vandaar de vlekjes hier en daar :-)

Zie hier het resultaat.

een kuiken close up

een stukje van de hanger waar je de bloemetjes wat beter op kunt zien

de hele hanger.

dinsdag 1 maart 2011

Het Herb Garden quiltje

Gisteren

en vandaag

Had een vrije dag vandaag dus alle tijd om verder aan mijn quiltje te werken .