zaterdag 23 november 2013

Vanmiddag is de veranda dicht gemaakt met een zijwand van een partytent.


Dit was al een poos een grote wens van DH om zijn planten in de winter beter over te kunnen houden.



Over de hele breedte dicht.
 In het midden zitten 2 ritsen, de midden flap kan in zijn geheel of gedeeltelijk open .

Van binnen naar buiten gezien.
Hoop dat de plantjes het dit jaar beter overleven.

 

vrijdag 22 november 2013

Maffe Gijs,

Bij gebrek aan foto's van handwerkjes de laatste tijd, nog  een foto van Gijs / Gajus



Zo zitten wel elke avond een poosje, Gijs duwt zijn neus dan helemaal in mijn hand en blijft dan een poos zo zitten ???!!
 Lekker hoor kattesnot  aan je hand   ;-)

dinsdag 19 november 2013

ochtendritueel

Koffie , krantje, kat  ;-)

maandag 18 november 2013

A technicolor yawn aka scrap vomit quilt

Een aparte  naam voor een leuke quilt vond dit voorbeeld toen ik op deze  blog aan het kijken was. Er staat ook een leuk idee voor een kussen.



een  leuk idee voor mijn scraps





 

kussen

zondag 10 november 2013

Toch nog wat gevonden om te handwerken :-)

Ondanks dat ik dit borduurtje  vorig jaar ook al eens heb gemaakt, lag dit lapje ergens onderin een bakje  half afgemaakt. Ik kan hem nu mooi afmaken, heb nog geen idee wat ik er mee ga doen.

Deze lap heb  ik al een poosje klaar liggen, het is een stamboom met spreuken , hij is best groot en nog niet helemaal overgenomen er moeten nog de namen en de spreuken in en in het midden de familie naam ,  onze familie naam is maar 3letters dus moet het kader worden aangepast.

detail van de onderkant.

donderdag 7 november 2013

Mooi blauw is niet lelijk ;-)

Kwam maandagavond terug van cursus  het was slecht weer, veel regen en harde wind en donker, daarom dacht ik dat het minder gevaarlijk was om te gaan lopen met de fiets aan de hand ipv te fietsen met de plu.
Fout gedacht! Ik was bijna thuis toen er een oneffenheid in het trottoir zat die ik niet had gezien en krak enkelbanden kapot.

resultaat een olifantenpootje de volgende ochtend




nu, 3 dagen later , is het prachtig blauw maar al stuk minder pijnlijk en minder dik.

heb wel hele mooie paarse krukken  :-)

Helaas had ik net al mijn quiltwerkjes af en nog niks nieuws op stapel staan wat ik met de hand kon doen.
Dan maar veel lezen en zo nu en dan wat  tv kijken.
Gijs vindt samen tv kijken reuze gezellig hier kijken we saampjes naar 24 kitchen .


 

zondag 3 november 2013

De Lemon Curd was op.

   

Daarom heb ik vandaag nieuwe gemaakt volgens onderstaand recept.
 
 
 
Lemon curd recept

Lemoncurd smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake enz.
Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar!

Bereidingstijd: 10-20 minuten Keuken: Engelse keuken Smaak: Zoet Techniek: Magnetron Soort gerecht: Anders Uit eigen keuken: Nee (i)

Ingrediënten

•110 g boter (ongezouten).

•3 eieren, medium.

•225 g suiker.( kan ook met wat minder suiker )

•Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen).
*voor orange curd  sap en rasp van 2 grote sinaasappels en sap van 1/2 citroen. Kan ook met: limoenen , sinaasappels of mandarijntjes of een mix daarvan .

Hulpmiddelen
Rasp/Magnetron/ Kom van glas of magnetron bestendig/Mixer/ Vork/Citruspers/Ovenhandschoen/Eventueel grove zeef.

Voorbereiding

•Weeg de ingrediënten van te voren.

•Rasp de citroen,pers het sap uit en vang het op.

• Zeef het sap of haal de pitjes eruit.

•Steriliseer de potten.**zelf doe ik ze eerst een keer in de vaatwasser en overiet ze, kort voor het gebruik, met kokendwater en laat ze dan  uitdruipen op een schone theedoek **

•Was ze grondig en zet ze in de oven op 100 -125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

• Haal uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.

Bereidingswijze

•Verhit de boter voor 2- 3 minuten op de hoogste stand tot ze gesmolten is.(in de glazen kom)

•Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door ( in een andere kom )en voeg toe aan de gesmolten boter.
• Zet de mixer er weer even in.

•Zet de glazen kom terug in de magnetron voor 4½ - 5 minuten weer op de hoogste stand, Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
•Let op de kan wordt heet!

•Als het dik genoeg is zie je het aan een lepel die je indoopt, het blijft aan de de lepel "hangen".

•Giet het heet in de nog warme potjes, deksel er op en omkeren (trekt het vacuum).

•Op deze manier kan je het wat langer bewaren
•Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
• Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd .
 
klik hier  voor de originele smulweb versie MET foto's