zaterdag 10 oktober 2015

Over B12 problemen en voor het eerst een fudge gemaakt die wel gelukt is .

Kwam op het web een gedichtje tegen over B12 gebrek vroeger meer  bekend onder de naam pernicieuze anemie (klik) .

jeetje ,hier herken ik toch wel veel van (gelukkig niet alles ) nooit beseft dat het door het B12 gebrek komt. Gelukkig heeft de huisarts mij nog nooit gezegd dat ik gek ben, lijkt me ook niet verstandig LOL .


Ok, het uiterlijk behoeft nog enige verbetering ;-) maar dat is iets voor een volgende keer .
het linker gedeelte is naturel het rechter met een sinasappelbloesemsmaakje (die je bijna niet proeft.)
zou fudge met een rozensmaakje lekker zijn ???? 


Recept Fudge :
ca 30 stuks ,bereidingstijd ongeveer 30 min 

  350 g suiker 
                                                                      1 blikje gecondenseerde melk ( 400ml) bv van friesche vlag
100 g boter
beetje zout
bakpapier
suiker/keukenthermometer
eventueel smaakje, ik heb voor de helft van het recept sinasappelbloesem essence ( dille & camille)  gebruikt .


* Bekleed een lage ovenschaal of bakblik 30 x 30 cm met bakpapier .                                                                                      
*Doe de suiker, de gecondenseerde melk ,de boter en het snufje zout in een ruime pan met dikke bodem, heb zelf een flinke steelpan met tefallaag gebruikt .
*Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat het pruttelen tot het karameliseert. Duurde nog best lang.                        
ruim 20 minuten.
* controleer met een suikerthermometer de temp en haal van het vuur als de temp 115 graden C is                                        
* voeg dan, al roerend , het eventuele smaakje toe en klop met een mixer tot het mengsel zijn glans verliest                          
en giet het dan in de vorm, pas op het is erg heet !
* laat de fuge afkoelen tot kamertemp. en snijd hen dan in stukken.  Bewaar in een lucht dichte doos met bakpapier er           tusssen dit tegen het aan elkaar plakken.                                                                       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten