maandag 17 januari 2011

Het Italiaanse consulaat, Santa Pazienza!

Vandaag zijn we naar het Italiaanse consulaat in Amsterdam geweest voor een nieuw paspoort voor DH. We hadden al maanden van te voren (online) een afspraak gemaakt en zouden om 10.45 aan de beurt zijn we waren echter om 11.45 aan de beurt.
Om 13.15 stonden we als laatsten weer buiten . Alle andere mensen, ook die zonder afspraak, waren al vertrokken. Het paspoort zou je meteen mee kunnen nemen maar wegens een computerstoring was dat vandaag niet het geval daarom wordt het aangetekend opgestuurd, uiteraard op onze kosten . Wil je een paspoort waarmee je ook buiten Europa kunt reizen dan kost je dat PER JAAR 48 euro extra. Je loopt er op leeg wat tijd,geld maar vooral wat geduld betreft. Wat een burocratie en geldklopperij. Ik begrijp nu opeens waarom het daar zo vreselijk beveiligd is, er zijn vast ook mensen met minder geduld. Gelukkig bleven we deze keer niet in de beveiligde draaideur vast zitten zoals de vorige keer, we hebben daar toen een half uur in een piepkleine draaideur opgesloten gezeten. Dus eigenlijk viel het best nog wel mee ;-)

Sorry, dit moest me even van het hart .
Gelukkig was de rest van de middag wel leuk en hebben we heerlijk alle stress van ons af gewandeld in Amsterdam en een leuk winkeltje, Baobab , ondekt waar ze o.a. prachtige oorbellen verkopen ze hebben er zelfs nog zilveren rinkelarmbanden.

2 opmerkingen:

  1. leuk! amsterdammen is gezellig. Nog aan de gracht op een bankje zitten zwaaien naar rondvaartboten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. deze keer niet , bankjes waren nat .

    BeantwoordenVerwijderen