woensdag 30 oktober 2013

Heksenvingerkoekjes/ dita da strega recept






Dita da Strega /heksenvingerkoekjes recept

100 gr poedersuiker

100 gr koude boter in blokjes

280 gr bloem

1 afgestreken theelepel gist uit een zakje

(heb zelf 280 zelfr. bakmeel gebruikt ipv bloem en gist , ging prima )

snufje zout

1 ei

1 zakje vanille suiker

22 gepelde amandelen

rode jam en event. cacao poeder

bloem, gist ( of zelfr. bakm.) , stukjes boter , ei, poeder suiker, vanillesuiker en het zout in een kom doen en goed door kneden tot een samenhangende homogene bal.

Er een 'worst 'van kneden en hier stukjes van 25 gram afsnijden , hier een balletje van maken , ongeveer 22 stuks .

dan het bolletje tot een stokje/worstje van ongeveer 10 a 12 cm rollen .

met een mesje 2 ( aan de kant van de nagel ) en wat lager nog eens 3 knokkelstreepjes maken , tussen de knokkels het deeg wat inknijpen en dan ,met de achterkant van een theelepeltje, een deukje maken en de amandel (met het puntje van de amandel van de vinger af) zachtjes in het deeg drukken , voor een bloederig effect de ronde rand van de amandel eerst even in de rode jam dopen en er dan op drukken.
Voor een nog "smeriger "effekt de knokkels licht bepoederen met cacao en de vingerstompjes in de rode jam dopen.



de oven op 180 graden voorverwarmen en vingers in 20 a 25 afbakken . De vingers horen licht te blijven voor een griezelig effect . Mocht er een nagel hebben losgelaten na het bakken dan kun je hem weer vast plakken met jam en af laten koelen .

 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten