zondag 3 november 2013

De Lemon Curd was op.

   

Daarom heb ik vandaag nieuwe gemaakt volgens onderstaand recept.
 
 
 
Lemon curd recept

Lemoncurd smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake enz.
Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar!

Bereidingstijd: 10-20 minuten Keuken: Engelse keuken Smaak: Zoet Techniek: Magnetron Soort gerecht: Anders Uit eigen keuken: Nee (i)

Ingrediënten

•110 g boter (ongezouten).

•3 eieren, medium.

•225 g suiker.( kan ook met wat minder suiker )

•Fijngeraspte schil en het sap van 3 citroenen. (vooraf goed afboenen en afdrogen).
*voor orange curd  sap en rasp van 2 grote sinaasappels en sap van 1/2 citroen. Kan ook met: limoenen , sinaasappels of mandarijntjes of een mix daarvan .

Hulpmiddelen
Rasp/Magnetron/ Kom van glas of magnetron bestendig/Mixer/ Vork/Citruspers/Ovenhandschoen/Eventueel grove zeef.

Voorbereiding

•Weeg de ingrediënten van te voren.

•Rasp de citroen,pers het sap uit en vang het op.

• Zeef het sap of haal de pitjes eruit.

•Steriliseer de potten.**zelf doe ik ze eerst een keer in de vaatwasser en overiet ze, kort voor het gebruik, met kokendwater en laat ze dan  uitdruipen op een schone theedoek **

•Was ze grondig en zet ze in de oven op 100 -125°C voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

• Haal uit de oven met een tang en zet ze op een theedoek.

Bereidingswijze

•Verhit de boter voor 2- 3 minuten op de hoogste stand tot ze gesmolten is.(in de glazen kom)

•Klop met de mixer de eieren, suiker en citroen goed door ( in een andere kom )en voeg toe aan de gesmolten boter.
• Zet de mixer er weer even in.

•Zet de glazen kom terug in de magnetron voor 4½ - 5 minuten weer op de hoogste stand, Roer (met vork) 2 of 3 keer gedurende deze tijd.
•Let op de kan wordt heet!

•Als het dik genoeg is zie je het aan een lepel die je indoopt, het blijft aan de de lepel "hangen".

•Giet het heet in de nog warme potjes, deksel er op en omkeren (trekt het vacuum).

•Op deze manier kan je het wat langer bewaren
•Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast.
• Omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten is dit minder lang houdbaar dan gekochte Lemon Curd .
 
klik hier  voor de originele smulweb versie MET foto's
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten