Kwam op het web een gedichtje tegen over B12 gebrek vroeger meer bekend onder de naam
pernicieuze anemie (klik) .
|
jeetje ,hier herken ik toch wel veel van (gelukkig niet alles ) nooit beseft dat het door het B12 gebrek komt. Gelukkig heeft de huisarts mij nog nooit gezegd dat ik gek ben, lijkt me ook niet verstandig LOL .
Ok, het uiterlijk behoeft nog enige verbetering ;-) maar dat is iets voor een volgende keer .
het linker gedeelte is naturel het rechter met een sinasappelbloesemsmaakje (die je bijna niet proeft.)
zou fudge met een rozensmaakje lekker zijn ????
Recept Fudge :
ca 30 stuks ,bereidingstijd ongeveer 30 min
350 g suiker
1 blikje gecondenseerde melk ( 400ml) bv van friesche vlag
100 g boter
beetje zout
bakpapier
suiker/keukenthermometer
eventueel smaakje, ik heb voor de helft van het recept sinasappelbloesem essence ( dille & camille) gebruikt .
* Bekleed een lage ovenschaal of bakblik 30 x 30 cm met bakpapier .
*Doe de suiker, de gecondenseerde melk ,de boter en het snufje zout in een ruime pan met dikke bodem, heb zelf een flinke steelpan met tefallaag gebruikt .
*Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat het pruttelen tot het karameliseert. Duurde nog best lang.
ruim 20 minuten.
* controleer met een suikerthermometer de temp en haal van het vuur als de temp 115 graden C is
* voeg dan, al roerend , het eventuele smaakje toe en klop met een mixer tot het mengsel zijn glans verliest
en giet het dan in de vorm, pas op het is erg heet !
* laat de fuge afkoelen tot kamertemp. en snijd hen dan in stukken. Bewaar in een lucht dichte doos met bakpapier er tusssen dit tegen het aan elkaar plakken. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten